1. |
Kiehauta vesi. Kuori ja viipaloi tarvittavat ainesosat. |
2. |
Lisää 2 laakerinlehteä ja porkkanaa kiehuvaan veteen. Anna sen kiehua noin 5 minuuttia. |
3. |
Lisää linssejä ja kiehauta vielä 5 minuuttia. |
4. |
Lisää palsternakka, retiisi, lanttu ja perunat. Keitä, kunnes ne ovat pehmeitä. |
5. |
Jos vettä on paljon, kaada osa vedestä erilliseen astiaan. Jätä liemi riittävän kattamaan ainesosat. Vihannekset puhdistetaan parhaiten tällä tavalla, ja liemi voidaan lisätä jälkikäteen tarvittaessa. |
6. |
Lisää tomaatit ja sose vihannekset sauvasekoittimella. |
7. |
Lisää mausteet, yrtit ja öljy (käytin kuumaa chilipippuria ja kuivattua persiljaa). |
8. |
Jos keitto on liian paksu, lisää liemi. |